Här kommer helgens middagstips om du inte vill göra påskbuffé! Varför inte en lyxig pasta med musslor och räkor? Supergott!

Ingredienser:
500 g blåmusslor
300 g räkor med skal
1 liter buljong (grönsaksbuljong)
2 dl grädde
3 st vitlöksklyftor
2 st små torkade chilifrukter
250 g cocktailtomater
400 g spaghetti

Börja med att rengöra musslorna. Borsta under rinnande kallt vatten och ta bort ”skägget”. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig! Finhacka (eller pressa) sedan vitlök och chili och dela tomaterna. Skala räkor och ställ åt sidan.

Fräs vitlök och chili och tillsätt sedan buljong (vi använde grönsaksbuljong) och grädde. Koka ihop ca 15 min innan du lägger i musslor och tomaterna. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter, smaka av med salt.

Koka pasta. Häll av kokvattnet ett par minuter innan före avsatt koktid. Blanda pasta och de skalade räkorna i musselpannan. Vänd runt i någon minut för att värma upp räkorna.

Lägg upp pastan på ett stort fat. Vi serverade extra musslor i en musselgryta vid sidan om…vi tycker om mycket musslor!!