Vi gillar att inspirera till matlagning!
Ibland har man ont om tid men vill ändå äta gott. Det här är ett sådant recept. Enkelt, lätt och gott, det gillar vi!
Bra redskap att ha hemma till den här rätten:
Ugnsrostade grönsaker i ugn med kall fetacrème och kyckling, här kommer receptet till 4 personer:
Lägg på plåt / i ugnsform:
Klyfta ca 1 kg potatis (om du vill vara noggrann; skölj potatisklyftorna så fastnar de inte lika lätt på plåten)
Dela 1 fänkål i klyftor
Klyfta 4 färska rödbetor
Skär en halv broccoli i buketter
Ringla över rapsolja, peppra, salta – in i ugnen 225 grader ca 30-40 minuter.
Medans grönsakerna blir klara kan du förbereda kyckling eller annat tillbehör, tex fläskfilé eller lägg till någon mer grönsak som tex sötpotatis på plåten och ät det vegetariskt. Vi åt kyckling till.
Dela 4 kycklingfileér på mitten så att de blir tunna. Stek i stekpanna med smör och olja.
Blanda den kalla fetacrèmen:
2 dl Creme Fraiche, 1 paket fetaost, 1-2 vitlöksklyftor, salt och peppar efter smak. Se till att fetaosten blir mosad ordentligt, några småbitar gör inget.
Ta ut grönsakerna ur ugnen och ha på:
1 skivad rödlök
1 burk oliver – vi valde både gröna och svarta
Smula över en halv fetaost
Ringla över olivolja
Servera på tallrik med den kalla crèmen och eventuellt kyckling! Lycka till!
Senaste kommentarer