Sauter betyder ”hoppa/studsa” på franska!
I en sauteuse ska råvaran hoppa runt på hög värme under en kort tid och sedan serveras. Tanken är att proteinet ska få en hårdstekt yta utan att bli torr. Ungefär samma princip som vid wokning.

Men en sauteuse går att använda till så mycket mer…..
Sauteusen har en jämn värmefördelning som gör att det inte bränner fast. Sauteusen leder bort värmen från botten och passar bra till känslig mat, t ex sås, gröt, risotto med mera. En sauteuse är användbar vid tillagning av olika sorters såser eller tillagning av mjölkprodukter, vilka lätt bränns vid. Sauteusens form gör att den går lätt att vispa i den välvda insidan gör att det inte finns några skarpa kanter, du kommer åt att blanda längst hela botten.
En sauteuse är i formen mest lik en kastrull men har sluttande kanter som gör att den ser ut lite som en mindre wokpanna.

En sauteuse är ett väldigt mångsidigt kokkärl som kan användas som en såskastrull att koka sås i, eller mer som en stekpanna att bryna grönsaker, kött eller fisk i. Det allra bästa är kanske att man enkelt kan använda den till flera av de sakerna.

Ska du välja ett enda kok- och stekkärl till ditt kök så rekommenderar vi en sauteuse, köp ett lock till så har du både kastrull, sauteuse, stekpanna och en liten gryta – allt i ett!

Vi säljer sauteuser från Scanpan, Culimat, Professional Secrets och Demeyere!