Härom dagen bakade jag en smarrig citronkaka i hjärtformen från Nordic Ware. Nordic Ware gör kakformar i flera olika vackra mönster men vad passade inte bättre nu än kakformen med hjärtmönster till ”Alla hjärtans dag”!? Kakformen är tillverkad i helgjuten aluminium med en non-stick yta. Materialet är tjockt med rejäl tyngd för att få ett bra bakresultat. Innan du häller i smeten så penslar (eller sprayar) du insidan med smör och strör över mjöl i formen. Ställ in i frysen ca 10 min medan du gör smeten. När du häller i smeten så fyller du inte mer än ¾ för att undvika att det rinner över kanten. Här nedan kommer recept på kakan jag gjorde. Önskar er alla en underbar ”Alla hjärtans dag” med nära och kära! Umgås och ät något gott tillsammans!

Recept citronkaka
4 ägg
4,5 dl socker
75 g smör
2 msk färskpressad citronjuice
1 st rivet skal av citron
6,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
150 g smält smör
Florsocker

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader och smörj och mjöla din form. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt citronsaft och citronskal. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Blanda med äggblandningen växelvis med mjölk. Blanda i smöret och blanda till en jämn smet. Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Kolla av kakan efter en halvtimme (ugnar kan värma lite olika). Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt. Avsluta med att pudra lite florsocker över kakan.

Lycka till!
Karin