Kakbak1

Vi gillar att testa produkterna vi säljer för att se att de verkligen fungerar som de ska!
Tidigare i veckan testade vi springformarna från MasterClass som vi har i flera olika storlekar. Det är tjocka rejäla springformar med non-stickbeläggning. Vi bakade kaka i en 18 cm stor form. Testet gick ut på att baka en kaka utan något fett för att se hur lätt kakan släpper från formen.
Vi tog fram tre glas, alla lika stora. Kakan bakades på tre ägg, vi började med dom i ett av glasen för att sedan fylla nästa glas med lika mycket socker som ägg och i det tredje glaset lika mycket mjöl som ägg och socker. Eftersom vi ville ha en chokladkaka bytte vi ut 1/3 mjöl mot kakao. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt, sikta ner mjöl och kakao samt 1 tsk bakpulver, rör runt så att det blandar sig ordentligt.
Vi smorde inte formen utan hällde smeten direkt ner i springformen och gräddade i ca 30 minuter i 175 grader varm ugn.
Kakbak2

När kakan var färdiggräddad fick den svalna något innan vi tog ut den ur formen. Inget fett i smeten och helt osmord form! Ytterst lite fastnade på kanten av formen, kakan blev mycket bra!

Det här receptet gjorde vi med hjälp av vår hjälpreda Elin 7 år som dekorerade med spritsen en god kaka till oss!
Kan rekommendera det här receptet som grund för en bra tårtbotten!

Titta gärna in på vår hemsida och se alla våra springformar!
https://www.bohmanochwiberg.se/baktillbehor-1/springformar
Väljer du en springform i bleckplåt i stället måste du vara mycket noga med att både smörja ordentligt och torka den torr efter disk så att formen inte rostar. En springform med non-stick beläggning och som är så tjock som den här från MasterClass behöver du inte smörja och det finns ingen risk att formen rostar!
Lycka till med ditt bak!
/Anna

Kakbak4