Hamburgare

I morgon, den 28 maj är det Hamburgarens dag. Här kommer tips på några av våra favorithamburgare!

Tips 1!
På bilden ser ni en utav våra absoluta favoriter, den är gjord så här:
Själva burgaren är gjord på lammfärs blandat med salt, svartpeppar, persilja och rosmarin för att sedan grillas på grillen.
Fyllningen är tzatsiki med morot i stället för gurka, sallad, grillad squash, tomat, skivad färsk lök, fetaost och oliver.
Gott!

Tips 2!
Burgaren gör vi då av högrevsfärs med endast salt och svartpeppar som krydda. Försök att inte pressa ihop färsen så hårt, godare om den är ”luftig”. På den burgaren lägger vi gärna sallad, gurka, tomat, god ostskiva som får smälta på burgaren när den grillas och som pricken över i serverar vi med en dressing gjord efter Glimten i Grytans Shake Schack-inspirerade dressing:
1 rågad dl majonnäs
4 skivor inlagd gurka (originalet är picklad gurka med dill och vitlök, själv körde jag på en egengjord inlagd gurka)
1 msk ketchup
1 msk senap (gärna French’s, amerikansk senap)
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk paprikapulver
cayennepeppar
Blanda allt i en blender/matberedare till en slät smet.
Gott!

Tips 3!
Burgaren gör vi på blandfärs med salt och svartpeppar. Burgaren grillar vi helst på grillen. Som tillbehör på burgaren har vi sallad, god ost som får smälta på burgaren vid grillningen, korianderkräm och egen picklad rödlök.
Rödlöken gör du så här:
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd chilifrukt
23 rödlökar
Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna. Strimla chilifrukten. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner i lagen. Täck över  och låt stå i kylen över natten.
Korianderkrämen gör du så här:
1 kruka koriander
2 dl naturell turkisk yoghurt
salt och svartpeppar
Mixa ihop med stavmixer
Gott!