1977 designade Ole Palsby Eva Trios grytor. Idag består Eva Trios grytserie av fyra olika slitstarka och funktionella grytor. De fasta måtten gör att kombinationsmöjligheterna mellan grytor, stekpannor och lock är oändliga och dessutom lätta att förvara i köksskåpet.
Alla material har egenskaper som påverkar maten du lagar. Beläggningen i grytor, kastruller och stekpannor bidrar till att göra matlagningen enklare och maten godare.

Rostfritt stål
Rostfritt stål tål hög värme, är mycket slitstarkt och motståndskraftigt mot syra i livsmedel. En yta av blankpolerat stål är både motståndskraftigt nog att klara daglig användning och är samtidigt lätt att rengöra. (Ju renare stål i ett kärl, ju lättare att rengöra.) Eva Trios rostfria (18/10 stål) kärl har en inkapslad sandwichbotten som sprider värme jämnt och effektivt. Eva Trios sandwichbotten består av ett 5 mm tjockt aluminiumskikt i mitten och ett stålskikt på vardera sidan. Ytterskiktet i stål är magnetiskt. Bottnen är alltså magnetisk, vilket innebär att kok- och stekkärlen kan användas på alla värmekällor. Sandwichbottnens totala tjocklek är 6,2 mm. Det betyder att kok- och stekegenskaperna förbättras, vilket i sin tur gör kärlen till bra arbetsredskap.
Handtagen är gjorda i kraftigt rostfritt stål. Dessa är punktsvetsade och det betyder att de inte blir varmare än att man kan hålla i dem. Alla kärl har en praktisk hällkant som gör att du undviken spill vid upphällning.

White Line
White Line-serien är tillverkad i aluminium, som ger optimal värmespridning i hela kärlet, både i botten och upp längst sidorna. Både grytorna och traktörpannan har en hård keramisk beläggning på utsidan och insidan. Alla kärlen går att använda i ugn och tål maskindisk. Kärlen har en inkapslad sandwichbotten som ger snabb värmespridning hela vägen upp i kanterna. Aluminium är inte magnetiskt, men i White Line-serien har det lagts in en magnetisk metallplatta i kok- och stekkärlens botten. Det gör att deras induktionszon är maximerad. Serien kan alltså även användas på induktionsspis.
Bottnen i White Line-serien är 6 mm tjock och sidorna är 3 mm. Eftersom hela grytan blir varm (botten och sidor) och värmepåverkan sker från alla tre håll fördelas värmen jämnt.
Alla kärl har också en bra hällkant som gör att du undviker spill vid upphällning. Den keramiska beläggningen gör att kärlet kräver mycket lite fett vid stekning.
Aluminium är ett mjukt och lätt material. Det betyder att grytor som är tillverkade av aluminium är lätta att arbeta med. Det kan vara en fördel när du ska använda grytorna. Aluminium har god värmeledningsförmåga och fördelar värmen uppåt sidorna.
Keramisk beläggning är ett mycket starkt material som kan tåla höga temperaturer och som inte repas så lätt. Det ger högre tålighet i den dagliga användningen och längre hållbarhet. Den keramiska beläggningen tål temperaturer ända upp till 450 °C och kan användas på alla värmekällor inklusive induktion.
Aluminiumets goda värmeegenskaper gör kokkärlen fantastiska att koka i eller till att tillaga i synnerhet mjölkbaserade såser och rätter. Den jämna värmefördelningen mellan grytans botten och sidor gör att mjölken inte bränns vid så lätt. Den hårda keramiska beläggningen tål hög värme och serien är därför oerhört robust och tålig och lämpar sig väl för daglig matlagning.

Black Line
Black Line har en kraftig aluminiumbotten på 5 mm och sidorna är 3 mm tjocka. Under  användning värms både botten och sidor upp så att värmen fördelas jämnt. Hela serien har en så kallad brazing bottom, vilket innebär att en magnetisk platta i 18/0-stål har smälts fast på grytan.
Alla handtag och skaft är tillverkade i kraftigt rostfritt stål. Det betyder att handtagen vid vanlig användning på spisen inte blir varmare än att man kan hålla i dem utan grytlappar. Detta gäller dock inte vid användning på gasspis eller i ugn.
Black Line har PFOA-fri Slip-Let®-beläggning både in- och utvändigt.
Aluminium är ett mjukt och lätt material. Det betyder att grytor som är tillverkade av aluminium  är lätta (inte tunga) att arbeta med. Det kan vara en fördel när du ska använda grytorna. Aluminium har god värmeledningsförmåga och fördelar värmen uppåt sidorna. Eva Trio Black Line-serien är rekommenderas när du ska göra såser eller rätter som innehåller mjölk. Om värmefördelningen är ojämn bränns mjölkbaserade rätter lätt vid eftersom värmen koncentreras i grytans botten. I en aluminiumgryta sprids värmen i stället uppåt sidorna, vilket gör att mjölkrätter inte bränns vid lika lätt. Slip-Let®-beläggningen gör grytan lättdiskad både ut- och invändigt.
Alla handtag och skaft är tillverkade i kraftigt rostfritt stål. Det betyder att handtagen vid vanlig användning på spisen inte blir varmare än att man kan hålla i dem utan grytlappar. Detta gäller dock inte vid användning på gasspis eller i ugn

Koppar
Koppar är en av de bästa värmeledarna och därför bra att använda till kok- och stekkärl. Kärlen blir snabbt varma och svalnar också snabbt. Det betyder att det är lätt att reglera värmen. Det är en treskiktskonstruktion med koppar ytterst, aluminium i mitten och rostfritt stål innerst. Fördelen är att varje materials egenskaper utnyttjas optimalt och att konstruktionen ger en bra värmeledningsförmåga. Seriens kokkärl i koppar fungerar optimalt, bland annat tack vare kopparns unika kok- och stekegenskaper. Koppar ger dig full kontroll över matlagningen eftersom materialet reagerar snabbt på temperaturändringar – en viktig egenskap när man lagar såser och mer avancerade rätter.
Alla grytor och stekpannor i serien har också en praktisk hällkant som gör hanteringen ännu enklare. Koppar kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion.

Lock
Locken har samma diametermått som grytorna och traktörpannan, så det går bra att kombinera dem. Tanken är att du inte ska behöva ha så många lock utan kunna använda samma lock till fler än ett kärl. Eva Trio har valt att göra olika lock med olika funktioner. Alla lock är platta för att ta så lite plats i skåpet/lådan som möjligt.
Glaslock – glaslocket gör att du hela tiden kan hålla koll på maten utan att störa processen genom att lyfta på locket. Locket är platt så att du ska kunna utnyttja locket till att ställa tallrikar och skålar på det och hålla dem varma medan du lagar mat.
Rostfritt lock
Inte lika tungt material som glas. Även detta lock är platt så att du ska kunna utnyttja locket till att ställa tallrikar och skålar på det och hålla dem varma medan du lagar mat.
Hällock
Hällocket har en unik funktion. Det har en inbyggd sil som gör det enkelt att hälla av vätska från grytan utan att bränna fingrarna elelr tappa något i vasken.