Här kommer ett tips på middag till helgen. Vi har använt och inspirerats av Catarina Königs recept på denna rätt men ändrat lite i mängd. Vi har planerat vårt recept till ca 6-8 personer och det tar ca 20 min.

Ingredienser
ca 8 kycklingfiléer
3-4 msk smör att steka i
300 g bladspenat
12-14 soltorkade tomater hela, (inlagda i olja)
2 vitlöksklyftor
6 dl grädde
4 dl crème fraiche
3-4 tsk kycklingfond
4 kvistar färsk basilika
smaka av med salt och svartpeppar, efter smak
800 g tagliatelle – köp färskpasta, alternativt så gör du egen pasta!

Gör så här
Stek på färsk babyspenat i en panna med smör. Dela kycklingfiléerna längs med, så att det blir två långa, tunna filéer av en kycklingfilé.
Dela de tunna filéerna på hälften, salta och peppra på båda sidor. Bryn filéerna i smör så att de får färg i en stekpanna.
Lägg över bitarna i en traktörpanna eller en större kastrull allt eftersom det brynts på. Tillsätt sedan grädde i stekpannan, pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt crème fraîche och kycklingfond. Rör samman och låt koka upp. Avsluta med att lägga spenaten uppe på kycklingen och strimla över de torkade tomaterna.  Häll sedan över såsen och låt allt puttra under tiden du kokar pastan.

Här följer tips på smarta redskap att använda när du tillagar denna rätt!