Ligger det någon sanning i texten på slejfen till stekpannorna? Är det världens bästa panna?

Ja, det här är en riktigt bra och välgjord stekpanna. Visst finns det fler bra stekpannor på marknaden men vi kan nog hålla med om att det i varje fall är en av de bästa. Vad är det som gör en stekpanna bra då?

Hemligheten bakom AMT är att alla kärl är handgjutna och har en 10 mm tjock botten som ger en jämn värmefördelning. Den magnetiska induktionsplattan i kärlen är 2 mm och ingjuten i stommen. Det här gör att AMT har de bästa induktionsegenskaperna på marknaden när det gäller energiupptagning och eftersom induktionsmaterialet gjuts in kan det aldrig släppa från stekpannan. Den tjocka induktionsplattan gör att energin överförs till botten och det leder också till att överflödig utstrålning utanför kärlet minskar.
Alla AMT´s kärl är återvinningsbara och helt fria från PFOA.

Handtagen har inga nitar på insidan av pannan som annars kan vara i vägen för en slev eller vara en grogrund för bakterietillväxt om du inte diskar noga.
AMT producerar själva ALLA delar av stekpannan (det är dom ganska ensamma om) vilket betyder att dom har full kontroll över tillverkningsprocessen. I tillverkningsprocessen passerar varje kärl 14 stationer där kvalitetskontroll är en av uppgifterna. Varje kärl tar 3 dagar att tillverka.

Tips!
+ diska alltid en belagd stekpanna noga efter användning med vatten och diskmedel. Är pannan inte riktigt ren vid nästa användning kan en beläggning av smuts och fett byggas upp så att maten fastnar i pannan.
+ diska helst pannan för hand, maskindiskmedel kan innehålla slipande/polerande partiklar som sliter ner beläggningen och kortar ner livslängden på pannan
+ låt alltid pannan svalna först innan du diskar ur den
+ stek aldrig på högsta värmen på spisen, normal stektemperatur är mellan 160 – 180 grader, vid ca 250 – 260 grader börjar ”släpp-lätt egenskaperna försämras, (tänk på att blir maten bränd bränns också beläggningen)
+ använd en belagd panna till mat som innehåller mycket kolhydrater (och som annars drar åt sig onödigt mycket fett) samt till mat som är ömtålig, tex som fisk utan skinn
+ använd trä- silikon- eller plastredskap vid användning av en teflonpanna (teflon är ett mjukt material)

Om det börjar fastna i pannan beror det förmodligen på att maten inte längre har kontakt med den ursprungliga beläggningen, det kan bero på någon av följande orsaker:
+ beläggningen är utsliten och det är dags att skaffa en ny panna
+ blåsbildning har uppstått och pannan har börjat ”flaga”, det är ett tillverkningsfel och pannan bör reklameras
+ ytan ser bränd ut, det är inte beläggningen som är bränd utan det är inbrända rester av stärkelse, äggviteämnen med mera som sitter kvar i pannan, detta kan bero på att pannan inte blivit ordentligt rengjord efter att användning eller att maten har bränts så att en ny ytbeläggning har bildats, detta är omöjligt att få bort och det är lämpligt att köpa en ny panna – detta är inte en reklamation