Tänk på att av fondant, sprits och lite färg kan du göra en fin tårta som passar till dagen du ska fira! Fyllning och färgval ändrar du lätt efter smak och tillfälle!
Vi har fått många frågor hur vi gjorde Sverigetårtan på vår Nationaldag. Här kommer det mycket enkla receptet:
Ett bra grundrecept till alla tårtor är den här sockerkakssmeten:
3 ägg
2 dl socker
50 gram smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker riktigt pösigt medans du smälter smöret i en liten kastrull, när smöret smält slå i mjölken och låt det hela koka upp. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i en ca 24 cm i diameter springform. Grädda på en gång i 175 grader varm ugn i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Vi delade den färdig sockerkakan i tre delar och valde dagen till ära hjortronsylt som fyllning. Vi fyllde kakan och lät den stå och mumsa till sig i några timmar innan vi garnerade och åt den. På toppen bredde vi lite vispad grädde för att ”sätta fast” fondandten (sockerpastan). Vi valde gul fondant. Vi spritsade med en stängd stjärntyll och valde vispgrädde som färgats blå med Wiltons färg ”Royal Blue”.
Nu är tårtan klar!
Senaste kommentarer