Vi rekommenderar alltid att du väljer två stekpannor. Varför då undrar du säkert….

Jo, det finns inget material som är bäst att steka all typ av mat i!

Vi rekommenderar att du väljer en panna i rostfritt, kolstål eller gjutjärn. Gemensamt för dessa material är att det är material som håller för evigt om du tar hand om dem, de klarar mycket höga temperaturer och du måste använda någon typ av fett när du steker i pannan. Rostfritt har till skillnad mot kolstål och gjutjärn slutna porer vilket gör att det aldrig kan ta smak av en tidigare stekning i en rostfri stekpanna.

Det är också bra att välja en panna med beläggning. En belagd panna har egenskapen att släppa lätt och att du inte behöver använda fett när du steker. När är det bra då? Jo, ska du steka något ömtåligt, som en fisk utan skinn är en belagd panna lättare att steka i eftersom den har egenskapen att släppa lätt. När du steker mat med mycket kolhydrater som inte enbart tar smak utav fettet du måste använda utan också drar åt sig fettet, då är en belagd panna bäst. Tex då du steker panerad mat eller potatis.