Igår lagade vi vegetarisk lasagne. Det har blivit en av alla maträtter som återkommer hos oss, den är enkel att göra och god. Receptet är inspirerat av Johanna Westmans kokbok för barn.
Här kommer receptet om du vill prova att laga den:
Låt en burk krossade tomater puttra i ca 20 minuter tillsammans med 50 gram smör och en gul lökhalva (hel).
Gör en béchamelsås, ca 50 gram smör, 2 dryga matskedar mjöl och ca 3-4 dl mjölk. När tomatsåsen puttrat färdigt tar du bort lökhalvan och blandar sedan ner béchamelsåsen i den.
Hacka en halv gul lök fint, stek den blank i en kastrull/sauteuse i lite smör, blanda ner ca 600 gram fryst tinad spenat och låt puttra några minuter, ta av från värmen och blanda ner 1 äggula, ca 250 gram ricottaost och 2-3 dl riven västerbottenost.
Använd en ugnseldfast form ca 20×30 cm, börja med tomatsåsblandningen, lägg ett lager med lasagneplattor och spenatblandningen, varva och avsluta med tomatsåsblandningen.
Grädda ca 20 minuter i 225 grader varm ugn!
Senaste kommentarer