Det här är torskrygg med chorizo, potatispure och granatäpple! Supergott och bra tips till helgens middag!

Är det tid för skrei så använd gärna det, annars går det lika bra med torskrygg. Vet du vad det är för skillnad på skrei och torsk?
Varje år vandrar torsken från Barents hav ner till nord-norska kusten för att leka. Efter den långa vandringen genom kalla klara vatten och hårda strömmar, blir torsken muskulösare och får ett fastare vitare och mer delikat kött. Skrei finns oftast att köpa under januari till april.

Så här gör du den här goda middagen för 4 personer:
Koka ca 1 kg mjölig potatis, när den kokat klart, mosa gärna med en potatisstöt, blanda i salt peppar, ca 3 msk smör och ca 2,5 dl mjölk.
(Koka gärna potatisen hel – då blir moset mindre klibbigt.)
Vi köpte färsk torskrygg. Torsken blir god om du gör den i varmluftsugn i 200 grader. Det tar ca 3 minuter tills torsken når 50 grader, smaksak hur du vill ha din fisk men vi rekommenderar 50-55 grader. Tänk på att det går fort för fisken att bli klar!
Skiva chorizo (ca 200 gram)  tunt och stek tills den fått ordentlig färg i stekpanna.
Blanda granatäpple kärnor från 1 frukt med fint rivet skal från 1 citron och fint hackad persilja från 2 stora kvistar.
Lägg upp fint på tallrik och servera!

Receptet är en kombination från olika recept.

Smarta redskap att ha hemma när du lagar detta: