Rabarber, visst är det gott?
Rabarberkräm – bland det bästa, rabarbersaft – inte helt fel, rabarbersylt – galet gott …. men ibland måste man testa något nytt. Jag testade rabarberchutney, blev jättegott! Vi åt det till helgrillad fläskfilé.

Så här gjorde jag:
chutney

Skiva 5-6 st rabarber (skala dom om du tycker att det behövs), hacka en färsk ganska stor gul lök, en halv färsk chilipeppar (kärna ur först), ca 3 cm färsk ingefära. Lägg allt i en tjockbottnad gryta, jag tog emaljerade gjutjärnsgrytan från Le Creuset. Ha i 1 dl råsocker, 0,5 dl vitvinsvinäger och en halv tsk hel spiskummin.
Låt allt puttra ihop under ca 20 minuter.
Häll upp på rena glasburkar som sluter tätt! Förvara i kylskåpet.

Kilner chutney
Jag använde glasburkar från Kilner som har bra tättslutande lock.

Den här chutneyn är god till fläskkött men passar också bra till grillad kyckling.

/Anna