Vad är snabbmat för dig?
Många gånger i vardagen vill i varje fall jag att maten att ska gå fort att laga….men jag vill fortfarande ha god och nyttig mat. Googlar du ”Snabbmat” får du upp många alternativ på hamburgerkedjor och halvfabrikat att köpa i handeln. Snabbmat kan ju vara god, nyttig och gå fort att laga ändå, utan halvfabrikat.
Den här räksalladen bjöd jag min man på en kväll nu i sommar då vi båda jobbat sent och var hungriga. Han var mycket skeptisk till att bara få ”räksallad”, blir man mätt på det? Jorå, han orkade inte ens äta upp allt! Inte betalade vi speciellt mycket för den heller. Det här finns i salladen som tog 8 minuter att göra.
1 burk färdigskalade räkor (jodå, det finns bra, goda räkor att köpa, kostar lite mer men det kan det vara värt, skölj av dom i durkslag) (60 kr)
1 knippe grön sparris (10 kr)
2 kokta ägg (4 kr)
2 avokado (10 kr)
Halv citron (5 kr)
Halvt huvud strimlad isbergssallad (6 kr)
Halv gurka (5 kr)
1 dl creme fraiche (5 kr)
Halv knippa dill (gott med mycket dill) (tog i örtkrukan hemma, men ca 7 kr)
2 skivor ljust bröd (2 kr)
Flingsalt och grovmalen svartpeppar samt 2 msk smör
114 kr totalt för två portioner, 57 kr / st
Gör så här:
Skölj och strimla sallad, lägg upp på två tallrikar
Skär upp gurkan, lägg på salladen
Koka 2 ägg, låt svalna något, dela mitt itu
Skär upp avokado och fördela över salladen
Stek brödet i 2 msk smör strö på klippt dill
Stek sparrisen, ha på flingsalt
Lägg räkor på salladen
Lägg upp ägghalvorna, citron i klyftor och sparris
Peppra över tallriken
Halvera bröden och lägg på kanten
Kall sås till gör du på mycket finklippt färsk dill, salt och peppar och blandar med ca 1 dl creme fraiche
Jättegott! Vill du festa till det lite och ta ett glas vin till kan vi rekommendera ett Franskt rosévin, Grande Cuvée Madame 2015.
Senaste kommentarer