I helgen gjorde vi chimichurri – kommer bli en favorit till grillat i sommar!
Chimichurri är en pestoliknande persiljeröra som har sitt ursprung i Sydamerika. Så här gjorde vi våran:
Finhacka alla ingredienser fint, var noggrann, fuska inte!
Blanda i bunke:
En halv kruka koriander
En halv kruka bladpersilja
3 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 grön paprika
1 röd chilifrukt (ta bort kärnorna och innerväggarna under rinnande vatten om du inte vill ha för mycket hetta)
2 tomater (ta gärna bort kärnorna)
1 dl god olivolja
1 lime (använd rivet skal och saft av hela frukten)
1 msk vitvinvinäger
1 tsk salt
2 msk svartpeppar
2 tsk honung
1 msk torkad oregano
Gör gärna chimichurrin en dag innan du ska äta den, då blir det mer smak i den. Vi gjorde våran samma dag vi skulle äta den…blev grymt god ändå!
Vi köpte en fin köttbit till och serverade tillsammans med grönsallad!
Senaste kommentarer